-


 

-

Schoolslagclinic door Benno Kuipers ZC 90 Culemborg
Bron: website van ZC 90 Culemborg


Lachende gezichten zaterdag 4 juli 2009 in het Culemborgse zwembad, bij de clinic die gegeven werd door Benno Kuipers aan de zwemmers van ZC’90. De clinic was georganiseerd door de hoofdtrainster van ZC’90, Marjolein Bosma,  ter gelegenheid van haar naderend afscheid als trainster.


Benno Kuipers was jarenlang de toonaangevende schoolslagzwemmer van Nederland. Dit resulteerde in deelnames aan Europese- en wereldkampioenschappen en zelfs de  Olympische Spelen van 1996 en 2000. Op uitnodiging van Marjolein kwam hij zaterdag naar Culemborg om de ZC’90 zwemmers de fijne kneepjes van de schoolslag bij te brengen. Hij gaf hen vele nuttige tips, onder andere over de voor de schoolslag o zo belangrijke stroomlijn. Voor vele details daarvan, zoals het aanspannen van de buikspieren, had hij voor de zwemmers allerlei oefeningen. De resultaten daarvan waren vaak al direct zichtbaar. De clinic werd afgesloten met een aantal spannende estafettes, waar Benno uiteraard ook zelf aan meedeed.

Leerzame clinic door Benno Kuipers
De door Benno Kuipers verzorgde schoolslagclinic op 4 juli 2009, werd gretig gevolgd door de zwemmers van ZC'90. De clinic was natuurlijk heel leerzaam en inspannend, maar vond wel in een geannimeerde sfeer plaats.

Naast de wedstrijd zwemmers waren er ook een aantal masters aanwezig, die deze gelegen heid gretig aangrepen om hun techniek naar een nog hoger peil te brengen. Aandachtig werd de uitleg van de techniek door Benno Kuipers door de zwemmers gevolgd en vervolgens in praktijk gebracht. Soms viel dat niet mee, maar er werd heel veel plezier aan beleefd.

Bij enkele onderdelen van de techniek gaf Benno, om het nog duidelijker te maken, uitleg in het water en dat hij zelf de techniek nog goed onder de knie had bleek toen wel.
Diverse technieken passeerden de revue, waarbij bleek dat er toch meer in de schoolslag zit, dan menigeen van tevoren kon bedenken.

ZC '90 kan op een geslaagde clinic terugkijken. Een clinic die ook in het kader van het afscheid van trainster Marjolein Bosma stond en door haar georganiseerd. Dat Benno de sfeer bij ZC '90 ook kon waarderen bleek wel, toen hij ook nog spontaan aan een paar estafettes deelnam, die na de clinic werden. gezwommen.

Uiteraard werd er gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een handtekening te scoren en met hem op de foto te gaan.

Klik hier om de website van ZC 90 Culemborg te bezoeken

   
-

Als je meer wilt weten of lezen over Benno Kuipers, klik dan hier voor alle nieuwsberichten.

If you want more to read about Benno Kuipers click here

English version click here
 

-