-


 

-

Schoolslagclinic door Benno Kuipers ZVV Vaassen

door Jos van Kuijeren - 28/03/2009, 13:51u.
Bron: ZVV Vaassen

Afgelopen vrijdagavond gaf ex-schoolslagtopper Benno Kuipers een fantastische clinic aan de selectiezwemmers van ZVV uit Vaassen, zo meldde een woordvoerder van de Gelderse club.

"Met heel veel bezieling en plezier waren de 105 minuten voorbij voor een ieder het in de gaten had.
Benno Kuipers behoeft niet veel introductie gezien zijn staat van dienst. De 18-voudige Nederlandse kampioen op 50, 100 en 200 meter schoolslag behaalde een 4e plaats bij de EK 1997 en een 6e plaats op de WK op de 200 meter schoolslag.

ZVV maakt op dit moment een geweldige periode door. De ploeg groeit in de breedte en steeds meer zwemmers halen onder de beziellende en fanatieke leiding van Gian Dorsthorst Gelderse limieten. Ook doet de ploeg het in de Gelderse competitie erg goed en maakt kans op een kampioenschap. In de landelijke competitie ligt promotie zeer dichtbij.

Om de ploeg te belonen en om met één van de moeilijkste slagen te beginnen, is Benno gevraagd om het schoolslag zwemmen een impuls te geven. Zijn manier van training geven, met aandacht voor het stroomlijnen op diverse manieren, het aanleren van de beenslag, de golfbeweging, het wrikken, de armen en tenslotte de hele slag waren zeer indrukwekkend. De 26 koppen tellende selectie hing aan zijn lippen en voerde de oefeningen al heel erg goed uit.

Onder toeziend oog van vele ouders en belangstellenden hebben de zwemmers weer veel leerstof meegekregen om de komende maanden er lekker tegenaan te gaan. Ook hoofdtrainer Gian Dorsthorst beleefde de avond als een absoluut hoogtepunt en merkte dat het heel erg positief werd opgepakt door zijn zwemmers.Na afloop werd Benno uitvoerig bedankt door de aanwezigen en na het uitreiken van veel handtekeningen is er al een afspraak gemaakt voor een vervolg clinic."

   
-

Als je meer wilt weten of lezen over Benno Kuipers, klik dan hier voor alle nieuwsberichten.

If you want more to read about Benno Kuipers click here

English version click here
 

-